banners

Artiştii din peluze – Ektro: „Nu eu am ales să iubesc Știința, îmi place să cred că Știința m-a ales pe mine.”

miercuri, 31 decembrie 2014, ora 19:46. Publicat de Cristian C.

Revista ULTRA’:  Salut, Alin! Eşti relativ nou în industria muzicală, cu siguranţă mulţi te vor descoperi după acest interviu. Te rugăm să te prezinţi în câteva cuvinte.

Ektro:  Salut! Numele meu este Gheorghe Ionuţ Alin sau mai simplu, Ektro. Luna viitoare împlinesc 22 de ani. Sunt o persoană ambițioasă, ordonată, dar și orgolioasă. Într-adevăr, nu sunt de foarte mult timp în industria muzicală, am doar doi ani de când am înregistrat primele versuri, mi-a plăcut, am început să iau treaba în serios şi aşa a luat fiinţă „Ektro”.

Revista ULTRA’: De ce ’’Ektro’’?

Ektro:  „Ektro” vine de la „Electroputere Craiova”, un vechi club de fotbal înfiinţat în ’49 care a preluat ulterior numele de Extensiv Craiova. Electroputere a fost echipa pe la care au trecut jucători mari precum: Silviu Lung, Pavel Badea, Mirel Rădoi, Claudiu Răducanu, Ionel Dănciulescu, Adrian Ilie, Claudiu Niculescu şi mulţi alţii, avându-l la un moment dat că antrenor pe Sorin Cârțu. Cea mai bună performanţă a echipei a fost locul trei în Dizivia A în sezonul 1991-1992, dupa ce cu un sezon înainte obţinuse promovarea din Divizia B. Eu locuiesc lângă acel stadion iar pseudonimul de „Ektro” parcă era predestinat, nu?

Revista ULTRA’: Într-un interviu acordat nouă, Rappa ne spunea că nu avea cum să nu fie rapidist, din moment ce toată familia ţinea cu Rapid. Te întrebăm şi pe tine, pentru că multe piese sunt dedicate echipei pe care o iubeşti, de când ţii cu Ştiinţa şi de ce?

Ektro: Țin cu „Știinţa” de mic, din faşă pot spune… Probabil răspunsul ăsta îl vor da toţi oltenii când li se va adresa această întrebare! Aici nu e Bucureşti, să poți avea alternative gen: Steaua, Dinamo, Rapid, Sportul, FC Național, mă rog, echipele care sunt sau erau odată pe acolo. Aici e Craiova (Ştiinţa), doar EA. Nu eu am ales să iubesc „Știința”, îmi place să cred că „Știința” m-a ales pe mine. Dacă mă întrebi de ce ţin cu „Știinţa”, n-aș putea să-ţi dau un răspuns precis, însă când ajungeam la ultima treaptă a scărilor și intram pe stadion, dacă mă priveai în ochi în momentele alea, n-ai fi știut ce culoare au. N-ai cum să compari dragostea, devotamentul și mândria de a fi oltean cu nimic altceva.

Ektro

Revista ULTRA’: Cum ai descoperit muzica rap şi când te-ai apucat de scris şi cântat?

Ektro: Ascult rap de vreo 7-8 ani, scriu poezii și tot felul de chestii amuzante pe seama colegilor, de prin clasă a cincea, însă de cântat m-am apucat acum doi ani. La momentul acela muzica era doar o alinare a faptului că nu mai puteam jucă fotbal la nivelul la care aş fi visat. În schimb, azi, muzica i-a „furat” locul și înseamnă mai mult decât mi-aș fi imaginat vreodată.

Revista ULTRA’: Chiar dacă eşti un suporter independent, probabil că ai simpatizat brigăzile din Peluza Sud. De când mergi pe stadion şi ce ţi-a rămas în minte din vremurile când Peluza Sud Craiova avea activitate?

Ektro: Merg pe stadion de când eram mic, am multe amintiri frumoase întipărite în minte, pot spune că Peluza Sud e cel mai minunat grup de susținători pe care și l-ar dori o echipă de fotbal. Îmi amintesc de coregrafiile geniale pe care băieții din Sud le pregăteau cu multă migală la începerea fiecărei partide, cum cântau din prima până în ultima secundă chiar dacă echipa noastră era condusă sau conducea pe tabelă.

Revista ULTRA’: În melodia ”Inima Sudului” spui că nu eşti ’’nici clonat, nici mititel, un simplu spectator şi vrei suflarea din Bănie unită sub tricolor’’. Ai putea să dezvolţi puţin?

Ektro: Da. Eu, personal m-am săturat de toată mizeria asta de pe facebook și de injuriile pe care și le adresează oameni care până mai ieri se aveau ca frații. Nu înțeleg de unde atâta ură și nu concep de ce fiecare nu își vede de treaba lui, de echipa lui. Sincer, eu nu vreau două tabere, dar dacă nu reușim să fim cu toții sub același acoperiș, măcar să nu ne mai împroșcăm cu noroi unii cu ceilalţi.

Revista ULTRA’: Cel mai frumos meci pe ’’Ion Oblemenco’’? Dar în deplasare?

Ektro: Toate deplasările sunt frumoase în felul lor. Pe ”Oblemanco” ar fi multe meciuri frumoase, însă aș putea remarca unul în mod deosebit: Craiova – Dinamo 2-0, în 2009.

Revista ULTRA’: Nu putem să nu te întrebăm: abuzuri?

Ektro: Nu mi s-a întâmplat niciunul însă am văzut destule.

Revista ULTRA’: Care este părerea ta despre suporterii olteni ai zilelor noastre? Cum simţi oraşul în zilele când această nouă echipă CSU are meci?

Ektro: Prefer să nu comentez, evit să întru în polemici cu alții.

Ilie Balaci şi Ektro

Revista ULTRA’: Galeriile căror echipe din România îți plac? Dar din străinătate?

Ektro: Din România îmi plac Timișoara. Din străinătate: Napoli, Fenerbahce și Dortmund.

Revista ULTRA’: Revenind la muzică, avem o curiozitate. În videoclipul ”Strada Ştie”, apare cel mai mare jucător al Craiovei, Ilie Balaci. Cum ai reuşit să-l aduci lângă tine, în videoclip?

Ektro: Cu domnul Balaci am avut primul contact pe facebook. I-am trimis dânsului câteva piese compuse de mine,  iar dumnealui a fost impresionat în special de versurile mele și mi-a acceptat propunerea de a apărea în noul videoclip cu prima ocazie în care va ajunge în Craiova. Întâlnirea propriu-zisă cu domnul Ilie Balaci a avut un grad ridicat de emoție din partea mea. Domnul Balaci este o persoană demnă de admirat, m-a întâmpinat cu brațele deschise și mi-a oferit tot sprijinul dumnealui.  În concluzie, Ilie Balaci este un om de excepție, lăsând la o parte faptul că a fost un fotbalist extraordinar, mă bucur din tot sufletul că l-am cunoscut și că a acceptat să apăra în clipul meu.

Revista ULTRA’: Ce muzică asculţi?

Ektro: În proporție de 90% ascult rap românesc, restu de 10% muzică ușoară, veche și nouă.

Revista ULTRA’: Îți multumim pentru interviu. Un gând pentru ultraşii din România?

Ektro: Să rămână pe baricade și să-şi iubească echipă necondiționat. Mulțumesc şi eu pentru interviu. Numai bine !

Facebook: MC Ektro

Interviu realizat de Cristian Cațan – Revista ULTRA’

83562879_294158311768854_7527650026611906480_n-1024x1024

Lasă un răspuns

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish
Urmărește-ne pe Facebook