banners

Comunicat Peluza Sud Farul, 20 noiembrie 2015

vineri, 20 noiembrie 2015, ora 20:18. Publicat de Cristian C.

rapid_farul

Noi, suporterii F.C. Farul Constanţa, dorim sǎ ne exprimǎm profunda dezamǎgire cu privire la modul în care a fost gestionat accesul la partida disputatǎ ieri seară, 19.11.2015, împotriva Rapidului. Considerǎm cǎ, în mod deliberat, ni s-a restricţionat accesul în arenǎ, astfel încât sǎ nu putem fi alǎturi de favoriţi încǎ din primul minut al meciului. Reprezentanţi ai Jandarmeriei chiar au recunoscut faptul cǎ organizatorul meciului (Rapid Bucureşti) a solicitat ca accesul suporterilor Farului sǎ fie întârziat cât mai mult posibil. Astfel, au fost întocmite tabele nominale cu datele suporterilor, percheziţiile “sumare”, care au durat şi 1-2 minute/ persoanǎ fiind efectuate aleatoriu, atât de cǎtre reprezentanţi ai firmei de pazǎ, cât şi de cǎtre jandarmi. Peste toate, evenimentul tragic în care a fost implicat poliţistul care fǎcea parte din coloana oficialǎ a fostului ministru Gabriel Oprea, a dus la schimbarea regulamentului, maşina Jandarmeriei care a asigurat escorta suporterilor farişti poziţionându-se în spatele coloanei şi nu în faţǎ, cum ar fi fost normal. Aşa cum s-a vǎzut şi la televizor, primii suporteri ai Farului au ajuns în sectorul care le era destinat abia în minutul 18, iar ultimii chiar în minutul 42 sau la pauzǎ. O cǎlǎtorie de 220 de km, într-o zi lucrǎtoare – joia – pentru o singurǎ reprizǎ de fotbal…

Este greu de conceput cǎ în anul 2015, unii oameni de fotbal sunt dispuşi sǎ încalce orice normǎ moralǎ şi chiar legi în vigoare, doar pentru simplul motiv de a-şi crea un avantaj cât de mic într-o confruntare decisivǎ, practic, în jocul promovǎrii. Suporterii cu buletine de Bucureşti nu au avut voie sǎ intre în sectorul oaspeţi, fapt ce contravine chiar principiilor garantate prin Constituţie cum ar fi libertatea de mişcare, de asociere sau dreptul la liberǎ exprimare. Cu alte cuvinte, un suporter farist, cu buletin de Bucureşti nu ar fi putut sǎ-şi susţinǎ echipa alǎturi de ceilalţi suporteri, ci ar fi trebuit sǎ ia loc alǎturi de suporterii giuleşteni. Astfel, pe lângǎ faptul cǎ am fost întârziaţi, am fost şi triaţi, pentru nişte criterii aleatorii şi insignifiante. Imaginaţi-vǎ o situaţie similarǎ la un meci în deplasare al Stelei sau chiar al Rapidului. Oare toţi suporterii echipelor din Bucureşti sunt bucureşteni? Dacǎ s-ar proceda aşa şi în alte oraşe?!

Având în vedere situaţia actualǎ a Ligii a 2-a şi faptul cǎ puţine echipe deplaseazǎ suporteri (3 sau 4 echipe dintr-o serie de 13), considerǎm cǎ este anormal ca devotamentul sǎ fie reprimat prin asemenea metode.

Peluza Sud Farul

20 noiembrie 2015

4 răspunsuri la “Comunicat Peluza Sud Farul, 20 noiembrie 2015”

 1. Marcu Farul spune:

  da, vroiam o „rafuiala” intre Palestina si Israel vs. Vacarm’02+Aria si Glas’06+Fervent’07 , boule!

 2. Sampe spune:

  Ciudat cum vine unul si spune unul ca este ceva normal! Ori esti jandarm ori ai doar 14 ani si nu stii cum este printr-o deplasare. Sa iti explic altfel pt ca vad ca ai probleme cu logica. Lasam deoparte prieteniile si te intreb altfel: daca joaca ciorile tale pe undeva prin Europa si vor sa vina cativa din cirdurile de hoti de afara, ar trebui sa arate buletin de Bucuresti?? Am uitat ca sunteti in liga a 2-a si furati doar pe la Berceni, Balotesti sau in Giulesti!Dati-va in plm si veniti la Constanta si sa vedem noi cum intrati! Doar ciorile cu sector de Giulesti trecut in buletin.
  Voi la Cluj sau prin Ardeal faceti la fel cu Poli!!! Nu??
  DOAR FARUL!

 3. Absentul Prezent spune:

  Da, mai baieti, foarte bine ca nu s-a permis accesul suporterilor cu buletine de Bucuresti. Acelasi lucru li s-a intamplat cainilor la un meci cu C.F.R. Cluj, cand se astepta ca fratii lor, baietii de la Universitatea, sa ii incurajeze. De ce sa li se permita accesul suporterilor din Bucuresti? Aveti si fani bucuresteni voi… vreo 3-4… Nu aveau fratiorii vostri de la Vacarm ’02 (fratii celor de la Aria Ultra’) si Glas ’06 (daca nu ma insel, fratii celor de la Fervent)unde sa mearga altundeva decat la RAPID-Farul? Sau doar va doreati o ”rafuiala” intre rapidisti si stelisti?

  • andi spune:

   Prieteniile intre galerii sunt de notorietate si daca suporteri ai Stelei vroiau sa asiste la acest meci din sectorul celor de la farul nu trebuiau sa isi schimbe domiciliul pt trb asta.cum ar fi ca cei de la ultras sur sau cei de la west ham sau polonezii de la wisla sa fie obligati sa prezinte buletin de italia,roma mai exact cand vin sa asiste la derby ul capitolin din sectorul celor de la lazio? (ABSENTULprezent)

Lasă un răspuns

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish
Urmărește-ne pe Facebook