banners

De ce „Fuck €uro 2012″ ?

vineri, 8 iunie 2012, ora 15:24. Publicat de Cristian C.

Astăzi începe Euro 2012. Polonia și Ucraina vor fi invadate de către suporteri din toată Europa, gata să își cheltuiasca banii și să vadă marile stadioane nou construite pentru organizarea acestui Campionat European.

În primă fază aceste lucruri pot suna foarte frumos, dar cu siguranță observați că există un protest în desfășurare, denumit „Fuck Euro 2012″, protest inițiat, bineînteles, de către suporterii polonezi și cei ucrainieni și susținut de ultrașii din întreaga lume.

De ce a apărut acest protest?

Organizarea lui Euro 2012 a însemnat nașterea unei represiuni fără margini asupra suporterilor polonezi și ucrainieni. Au fost introduse noi legi foarte dure (ceva similar cu legea 4/2008 la noi) împotriva suporterilor din țările organizatoare, legi cu multe articole neconstituționale. Amenzile uriașe, numeroasele arestări și interdicțiile au fost principalele acțiuni luate împotriva suporterilor, începând cu câteva luni înainte de startul lui Euro 2012. Guvernul a inițiat campanii de eradicare a ultrașilor de pe stadioane.

Pe lângă aceste legi noi, arestări și amenzi, în Polonia și Ucraina s-au construit câteva stadioane noi, moderne. Înainte vedeai multe stadioane „old school”, cu tribune din beton, garduri din fier și nu cu așa multe facilitati. Toate meciurile de la Euro se vor juca însa pe stadioane gigant, acoperite de plastic colorat, cu pexiglas între tribune și teren, cu foarte multe camere de supraveghere și cu ieșiri de siguranță peste tot, stadioane dotate chiar și cu supermarket sub tribună, de unde îți poti cumpăra popcorn  pentru a vedea meciul ca la cinema.

În acest fel nu vei mai putea avea posibilitatea de a vedea „arta” fenomenului ULTRAS, prin coregrafiile foarte frumoase care acopereau peluzele, sau prin bannerele afișate pe întreg stadionul. Nu îți este permis să le mai afișezi acum, pentru că ele acoperă bannerele publicitare ale sponsorilor care au plătit milioane de euro pentru a li se vedea numele în interiorul stadionelor. Încearcă să aprinzi o torță sau o fumigenă pentru a face puțină  „atmosferă”, mai corect spus pentru a colora peluza, și vei fi vânat precum un terorist. Fața ți-a fost oricum deja fotografiată în amănunt de către sutele de camere de securitate din stadion.

Dacă totuși nu vă deranjează toate acestea puteți să mergeți la unul din meciurile de la Euro, dar fiți pregatiți să plătiți pe un bilet mult mai mult decât valorează el, de fapt.

Lechia Gdansk – noul stadion vs vechiul stadion:


Tu ce preferi?

 

Articol scris de Cristian – Revista Ultra’

5 răspunsuri la “De ce „Fuck €uro 2012″ ?”

 1. roby spune:

  unde este bucuria de altadata a fotbalului.peste tot numai publicitate numai reclame.stadioane noi fara suflet.ne vrem fotbalul inapoi.vrem stadioane pline sa cantam vrem sa nu fim tratati ca niste infractori.vrem fotbal.old style cel mai frumos.

 2. SDK CoDiX spune:

  Ultrasii polonezi sunt nebunii rau , la ei fenomenu ultras era totul pentru ei , sunt sigur ca n`o sa lase ei lucrurile asa : click pe vid ca sa intelegeti ce vreau sa zic –> http://www.youtube.com/watch?v=Ln-HDBSwU2I&feature=related

 3. Vulturu`19 spune:

  Muie FIFA SI UEFA & FUCK THE POLICE

 4. Marian_x spune:

  Un stadion vechi plin de ultrasi nebuni decat o sala de cinema !
  Pentru asta prefer stadionu si nu ma uit si nici nu merg la film.

 5. Fere spune:

  stilu’ vechi frate

Lasă un răspuns

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish
Urmărește-ne pe Facebook