banners

“Își fac doar meseria!” S01, E02: “Atenție! Se-ntorc lalelele!”

duminică, 21 ianuarie 2018, ora 11:49. Publicat de Liviu A.

Jandarmi

Nu că m-aș considera vreun clarvăzător. Nici sociolog nu pot să mă consider. Nici măcar analist politic. Dar ultimele zile au arătat încă o dată faptul că… nu te joci cu Jandarmeria Română! De niciun fel și niciun fel de joc. Cum am zis-o în articolul precedent (link), Jandarmeria se protejează prea bine. Mult prea bine. Și asta în timp ce pretinde că protejează!

N-o să mai zăbovesc vorbind despre dublul standard cu care este tratat protestatarul român. Am zis-o deja clar și răspicat în articolul menționat anterior. Și culmea, dublul standard cu care acesta tratează Jandarmeria! Am vrut s-o zic acum aproape un an, în februarie. Dar atunci aș fi supărat prea mulți pasionați de coloritul impresionant al lalelelor. În România, noțiunea de protest a fost răpită într-un mod flagrant. Ea nu mai există. Absolut orice mișcare de stradă e abolită încă dinainte să-nceapă de conceptul oximoronic de “protest pașnic”. De “revoltă liniștită”. Și deși cauza-i una pe care o salutăm cu toții, așa-zisele proteste sunt sterile și lipsite de rezultat. Menite eșecului încă de la ștersele tentative de izbucnire.

Ce s-a întâmplat în ultimele zile nu a fost nimic altceva decât încă o confirmare. A cărui fapt confirmare, greu de spus. Dar un lucru e cert. Fiecare gest de amiciție cu uneltele de represiune a semănat furtuna de astăzi. Fiecare baston, jet de spray sau chiar… pumn sunt recompensele fiecărei lalele și îmbrățișări de acum aproape un an. Și ați fost avertizați de treaba asta! Tocmai de cei pe care i-ați blamat că sunt “agitatori”! Ironic, nu? Ați facilitat instaurarea pură a statului polițienesc, dându-vă acordul pentru asta fără să vă dați seama.

Nu-mi permit să vorbesc în numele întregii suflări ultra’ din România, dar îmi permit să folosesc persoana întâi, chiar la plural. Noi nu simpatizăm vreo acțiune a Jandarmeriei. Dar noi aproape că râdem de voi! Într-un an de când chipurile se #rezistă, v-ați schimbat la 180 de grade. Ne-ați demonstrat încă o dată că avem dreptate. Noi, “agitatorii”, am avut o premoniție care s-a confirmat, colaboratori ai securității ce sunteți! Ce trăiți azi în Piață sunt repercusiunile propriilor fapte, și nimic mai mult!

Articol scris de Adrian M. – Revista Ultra’

 

Lasă un răspuns

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish
Urmărește-ne pe Facebook