banners

Ultrașii bulgari au adoptat Codul de onoare ULTRAS

joi, 25 februarie 2016, ora 20:02. Publicat de Cristian C.

samo-ryce-small

În 19 februarie 2016, liderii grupurilor de ultrași ai tuturor echipelor importante din Bulgaria, s-au întâlnit la Plovdiv pentru a semna Codul de Onoare al ultrașilor.

La nivel de huliganism, scena bulgară este foarte activă, dar în ultimii ani au existat câteva evenimente foarte grave, din cauza utilizării armelor albe în lupte. Una din cele mai mari probleme o reprezintă faptul că cele mai multe din grupurile tinere nou-apărute promovează și încearcă să adopte un stil similar cu cel al mafiei. Suporterii vechi și grupurile de top au decis că este timpul unei schimbări, înainte de a fi prea târziu. Ultrașii bulgari au decis să creeze niște legi scrise și nescrise, inspirându-se din scenele poloneză și rusă, pentru a crea acest Cod de Onoare Ultras.

bgultracode

Codul a fost acceptat de către grupurile principale ale cluburilor CSKA Sofia, Levski Sofia, Lokomotiv Sofia, Slavia Sofia, Lokomotiv Plovdiv, Botev Plovdiv, Beroe Stara Zagora, Spartak Varna, Cherno More Varna, Neftochimic Burgas și alții.

Chiar dacă nu este neapărat valabil pentru scena ultras de la noi din țară, pentru că în România nu există huliganism, majoritatea (dacă nu toate) punctelor din acest cod de onoare pot fi valabile și pentru fenomenul ultras de la noi.

CODUL DE ONOARE ULTRAS al bulgarilor:

1. Interzicerea totală a armelor albe în timpul luptelor cu adversarii.

2. Nu se va ataca un om sau un grup foarte mic, de către un grup numeros. O luptă corectă se face între grupuri cu un număr aprox. egal de oameni.

3. Lupta se oprește când adversarul este făcut knocked-out sau când este în imposibilitatea de a se auto-apăra.

4. Femeile, copiii sau suporterii normali (cetățenii*) nu se atacă niciodată.

5. Rivalul nu se va ataca niciodată atunci când este la job, acasă sau în oraș cu familia.

6. Lupta este interzisă de Ziua Națională a Bulgariei, în zilele când Bulgaria are meci internațional sau la evenimente similare.

7. Legat de capturi, este interzis a se lua orice altceva în afara lucrurilor care sunt asociate cu clubul sau grupul. Asta înseamnă furt.

8. Nu apelăm la poliție dacă adversarul nu a încălcat codul ultras.

9. În cazul în care codul ultras este încălcat, grupurile principale pot avea grijă pentru a-și pedepsi propriul membru.

10. Interzicerea promovării utilizării armelor, cum ar fi stickere, graffiti cu cuțite, bâte etc.

11. Promovați o luptă dreaptă doar cu mâinile, prin îmbrăcămite, stickere și alte moduri de promovare.

12. Nu distrugeți graffiti-urile adversarilor dacă acestea sunt pe teritoriul stadionului lor propriu.

nwbo

no-politica

pyro-not-crime

sursă: ULTRAS BULGARIA

Lasă un răspuns

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish
Urmărește-ne pe Facebook